Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Történet a Fel a kalappal! album címéről

2009. október 20. - Don Eszkóbár

Valamelyik Írországi turné során abszolút sötétben, kimerülten megérkeztünk a szállásunkra. Senki sem tudta hol a búbánatban lehetünk, hol van a térképen Ballyshannon, de azzal sokat nem törődött senki. A hűtőben hideg Guinness várt ránk, meg a szobák felosztása egymás között. Nem is tudom hogyan zárult az este, azonban a másnap reggel sokkoló volt. N.Csabi jelezte, hogy nem tud aludni, mert valami folyton kopog valahol. Igen, én is hallottam, de magyarázatot csak N.Csabi adott, miután visszajött az őrjáratból:

- Egy kurva nagy sirály volt kint, és verte a csőrével az ablakot. Nem tudta, hogy magát látja az üvegen és el akarta zavarni.

- Aha.

 

Az ébredés után első dolgom volt az ebédlő elhúzható üvegajtaját takaró függöny szétrántása. Tudjátok, amolyan filmes jelleggel, gondoltam kis lendülettel széthúzom. No ez meg is történt, de a levegő bennem maradt, olyan látvány fogadott. Tintakék tenger, azúrkék égbolt, hófehér tajtékok és méregzöld dombok keretezte táj. Nem a világvége, de a kontúrvonalai már jól kirajzolódtak. Ezt józan ésszel felfogni lehetetlen, ezért az ember a Guinness-t bontja is, és a ház kerítése mellett legelő 5 birka mellé telepedik a kerítésre, és csak bámul…

 

Indulás előtt, ilyen élményekkel feltöltődve jön a  csomagolás, és közben a már összerakott számok koncert-sorrendjén megy az agyalás, vagy azon, hogy mit együnk még, vagy hogy hol lesz hely, ahol vehetünk teát és Guinness-t. Szóval Viktor és Zsombor csomagolás közben a leendő album címén gondolkodtak és mindenféle elképzelés az eszükbe jutott. Biztos emlékeztek még arra is, hogy megszavaztattuk veletek is, hogy a felajánlott nemtomhány cím közül melyik legyen. Aztán egy váratlan fordulattal – ami itt történt – új név került elő. Zsombor egyszer csak N.Csabihoz fordult:

- Csabi! Neked hogy tetszik az a cím, hogy „Le a kalappal!”?

- Hmm… Miért nem lehet inkább fel a kalappal? – kérdezett vissza ravaszkásan N.Csabi, mire a két tesó dermedten bámult maga elé. Aztán valami nyerítésfélét is hallani véltem, majd kialakult a végtelen szójáték. Az album címe hirtelen egy amorf izévé vált, és 10 perc alatt mindenféle átalakulás ment végbe rajta. Volt Fela kalappal, volt Falak alappal, és volt talán még Elf a kalappal is…

 

Na, szóval ez a hiteles története az album címének, remélem senki nem csalódott!

 

Szeretném magam is megköszönni nektek, hogy az album megvásárlásával hozzájárultatok ahhoz, hogy a lemez aranylemez lett. Köszönöm, köszönjük!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr851464158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jodi 2009.10.21. 00:35:58

imádom azt a szigetet.
meg a falak alappalt
süti beállítások módosítása