Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Mesterségek Ünnepe Budai Vár 08.23.

2009. augusztus 25. - Don Eszkóbár

 

Többek között azért is akartam feljutni a várba, hogy szétnézzek, hátha találok olyan helyet ahol kis alakú, kötött könyveket lehet beszerezni, olyat, mint a kis noteszek, vagy amibe olyat ír az ember, hogy „Kedves Naplóm!”. Persze nem naplónak kellett volna, annak itt ez a blog. Találtam is olyan helyet, de az árak valahol a sztratoszférában tartózkodtak, nem akartak az istennek sem a földre kerülni, úgyhogy a kívánságom ezen a téren az is maradt.
 
No de térjünk vissza a lényegre. Koraeste léptünk fel, ezért hamar kellett indulnunk. Csak induláskor derült ki, hogy K.Csabi eléggé kritikus állapotban van: konkrétan beteg. Mondtam is neki, hogy akkor az úton felfelé népi gyógymódokat alkalmazunk, mire ő halkan előhúzott a tarisznyából egy pálinkásüveget. Ezt egy palack borral fejeltük meg. Mivel egy leharcolt kisbuszt tudtunk csak szerezni, amiben nem volt légkondi, hátul ketten komoly izzasztókúrán vettünk így részt, aminek nem sok eredménye lett, ugyanis Csabi nem gyógyult meg, én pedig másnap végleg belegyalogoltam valami megnevezhetetlen nyavalyába, ami valószínűleg az Azfesztes kórsággal kezdődött…
 
Budán előbb még Pély Barnát felvettük, de előtte még egy gyors próbát nyomtunk nála. Csak most esett le nekem, hogy eléggé alpári voltam a megérkezéskor:
- Ej, szia!
- Sziasztok! – így Barna.
- Hol a vécé? – kérdeztem, majd pár perccel később már a Helsinki és Pori közötti utunk részleteit vázoltam fel döbbent hallgatóságomnak…
 
Csak a várba érkezésünkkor derült ki, hogy Barna mindent hozott a gitáron kívül. Mi azért elkezdtünk pakolni és liftezni. A színpadon még ment a zene, úgyhogy volt még időnk nézelődni. Na ekkor nem találkoztam a csillagászati árakkal.
 
A beállás elég jól sikerült, nem üldöztünk el senkit az Oroszlános Udvarból. Pontosan ugyan azon a színpadon léptünk fel, mint a lánchidas bulin, csak szerencsére nem azok voltak a színpadi emberek és volt Dani. Attól nem féltem, hogy majd ciceregni kezd a hangszer, azonban más összejött. De ezen berágni már nem tudtam. Hogy mi történt?
 
Mindenki élvezte, legalábbis a színpadon élveztük az előadást. A közönség kicsit távolabb üldögélt, táncoló tömeg nem alakult ki. Nem volt hideg, nem volt tűző nap és gyantaolvasztó forróság, csak fesztelen hangulat. Jött a Szantofer opusz, aztán egy jól sikerült, lendületes húzásnál elszakadt a húr. Na ez nem akkora baj, pont a szám vége volt, kibírható. Mentem is a szünetben a másik hangszerért, mikor látom, hogy nagy a baj. Annak olyan problémája volt, mintha valaki rálépett volna, a lélek épp csak ki nem ugrott a helyéről, a láb pedig olyan ferde volt, mint a nádas a viharban. Na ez sokkolt. Basszus, ez meg hogy? Rendben, nyugi, igazítsuk meg, mire az óvatos mozdulatra letört a lábból egy jókora darab… Oké, akkor most itt hagyjuk abba, másik hangszer elő, azonnal húrozás, de izibe’! Közben ment a Popszegecs, amit csak fél füllel hallottam, gondolom azért élvezték a többiek, bevallom onnantól nem tudtam teljes intenzitással figyelni. Húrozás kész, beszállás, intonálás.
 
Inkább nem kezdek bele a friss húr probléma ragozásába, maradjunk annyiban, hogy a hangszer jelenleg egy hangszerésznél várja a javítást, de valami gondolat megfogant bennem vele kapcsolatban. Lehet, hogy nemsokára új hangszert kell beszereznem?
 
A fentiek tükrében úgy éreztem, hogy a máskor rövid órácska már kínosan hosszú volt, kábé annyira, mintha kémiadolgozatot írtam volna. Néhány cd eladása és gyors lepakolás után húztunk haza, az út közben pedig azon rágódtam, hogy akkor most hogy lesz itten hangszerileg, mert jön a SZIN szerdán, és egy hangszerrel nehéz lesz fesztelenül megjelenni a színpadon…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr251336815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirmur9 2009.08.25. 12:55:32

Számomra mindenképp felejthetetlen élmény volt a fellépésetek. Első alkalommal néztelek meg Benneteket és megállapítottam, hogy nagyszerű csapatot alkottok. :) A hangszered "betegeskedésétől" függetlenül is megnyerő színpadi ember vagy :)

Cricket 2009.08.25. 12:57:29

Nahát, épp elég, hogy mindketten betegünk, a hangszeredet nem is mesélted. Nagyon szomor. :( Jobb vállam jobbulást kíván a bal karodnak, és a náthavírusaim is üdvözletüket küldik. Az Idegenekkel pedig továbbra is óvatosan!

kutyafa 2009.08.25. 13:12:39

El kell hogy mondjam,majd szét feszültem ültömben,de hát az ember meg az ő gátlásai!Amit tömegben már sikerül leküzdeni az ilyen helyzetben sajnos nem megy, de már dolgozom rajta!Egyébként már majdnem táncra perdültem ,erre a melettem ülő két hölgy jól leteremtette az előtük táncoló srácokat,-hogy nem lehet tőlük látni,na ekkor teljesen kész lettem!Egyébként nekem Pély Barna nem tetszett !Elimerem hogy tanulta,tanítja érti és csinálja a zenét de amit a színpadon művelt ,olyan volt mint egy "ripacs"!Bocsi nekem nem jött be!

kisdorka 2009.08.25. 20:02:45

Nem tűnt fel a három húr, csak mikor kifejezetten megemlítettétek, gyors jobbulást a hangszernek :-)) Ezek a dolgok a közönségig sosem jutnak el egyébként :-)) Menő, mikor ugrálsz, jól mutat a színpadon. Egyszer mintha lett volna egy kis büfimalac valahonnan, legalábbis a hangfalak szerint :-)). Barna szuper ötlet volt, dizájnos kis kalap és nyakkendő, hozta a tőle megszokott örületet :-)) Új nevet kaptatok tőlünk, Kerekes Funky Band, akik szétfunkolták a Budai Várat :-))Funkoljátok szét Szegedet is, nekem sajnos kimarad :-((

pixies 2009.08.25. 21:49:52

@kutyafa:

Akkor valahol én is arra felé állhattam, mert ez a leteremtést én is hallottam, és engem eléggé lelombozott.... viszont a kis srác a hegedűjével halálosan aranyos és jó fej volt:) Sajnos, bocs de egyet kell értsek Kutyafa-val, Barna nekem sem jött be, és nem a hozzá nem értése miatt, egyszerűen nem illett oda...

torosziget · http://kafebudapest.blogspot.com 2009.08.28. 14:55:57

és mi történt Helsinki és Pori között? Azonkívül, hogy számoltátok a fenyőket és nyírfákat...

Don Eszkóbár · http://egriugyek.hu 2009.08.28. 19:56:52

@torosziget: izé... fedje inkább balladai homály a történteket :)
süti beállítások módosítása