Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Heti burleszk 9.

2010. december 20. - Don Eszkóbár

Pusztán a felvetés kedvéért: most akkor ez a blog minek minősül?

"Ennek ellenére a törvény szövegét másképp is lehet érteni. A médiaalkotmány szerint ugyanis azokat az oktató, tájékoztató és szórakoztató tartalmakat, amelyek szerkesztett formában működnek, és valamiféle gazdasági célt szolgálnak, igenis regisztrálni kell. Így regisztrációköteles lehet minden olyan internetes felület, amin hirdetések – mondjuk, Google Ads-dobozok – jelenek meg, de ezek szerint az elvek szerint a facebookos rajongói oldalak is a törvény hatálya alá esnek, hiszen egy cég vagy szolgáltatás reklámjaként végső soron gazdasági célt szolgálnak.

Ráadásul egy internetes sajtóterméket – mondjuk egy blogot – akár huszonötmillió forintra is meg lehet büntetni a szabályok megsértésért, illetve az eljárás akadályozásáért, és a törvény szövegéből nem derül ki egyértelműen, hogy ez a bírság csak a szerkesztőséggel rendelkező, nagy internetes oldalakra vonatkozik-e, vagy a hobbiból írogatott blogokra is. A Fidesz és a KDNP közös módosító javaslata szerint úgy tűnt, hogy mégis lesz halasztó hatálya a bírósági eljárásnak: a tartalom előállítójának nem kell jogerős ítélet nélkül kifizetnie a büntetést, vagyis nem lehet pár jól irányzott bírsággal azonnal csődbe vinni egy orgánumot. Aztán az utolsó pillanatban, hétfőn mégis előkerült egy újabb, gyors büntetéspárti módosító, mondván a több évvel később befizetett bírságnak nincs visszatartó ereje."

 

tájékoztató? pipa

szórakoztató? remélem

szerkesztett? pipa

valamiféle gazdasági cél? pipa

 

Teszem azt Viktorról elfelejtem megemlíteni, hogy mondjuk elhajította az egyik dobverőjét? Akkor kapok egy büntit? Vagy most tényleg... Jogászként idegbajt kapok, ha értelmezhetetlen jogszabályokkal találkozok.

 

De tényleg, most akkor ez így hogy?

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr62528233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása