Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Évforduló

2010. április 16. - Don Eszkóbár

 

Eltelt egy év. Nem gondoltam volna, hogy megéri a blog, konkrétan azt hittem, hogy majd jól beégek és 4-5 poszt után vége, kifújt. Mert nem lesz időm/energiám/kedvem és nem lesz aki farba billentsen amikor már régen meg kellett volna írni és kitenni az anyagot. Szerencsére a negatív erők konstellációja sohasem állt össze úgy, hogy megszakadjon a blogbejegyzések áradata... és igen, volt farbabillentés is.


Na jó, nem született egy halom bejegyzés, csak éppen annyi, amennyi fellépésünk volt az elmúlt évben, megtoldva némi személyes benyomás, emlék megírásával és olyan dolgokkal, amik talán – ha kellően nagy kerülővel is – de csatlakoztak valamennyire a blog alapvető céljához.


A munkahelyemről hazafelé bandukolva gondolkoztam azon, hogy akkor most mit írjak. Háttal a napnak, hunyorogva arra jutottam, hogy a statisztikai adatok, hogy hány és mennyi letöltés, oldallátogatás vagy éppen komment született, hááát... nem nagyon érdekes. Tovább hunyorogva az is eszembe jutott, hogy kiemeljek pár érdekes emléket, de azt meg minek, hisz bárki, aki akarja az megtalálja, egyébként pedig a jövőben mégis mivel tölteném fel a koncertközi étert?


Szóval egy év. Ezalatt az egy év alatt olyan sok minden történt velem és a bandával, hogy csak. Ez az egy éves évforduló nem csak önmagában jelentős, hanem más fontos dolgok is kapcsolódnak hozzá: van amelyik napra pontosan és van amelyik kis késéssel. Így visszagondolva egyáltalán nem bántam meg azt az időt, amit a monitor előtt görnyedve töltöttem, hogy megírhassam a cikkeket. Valójában segített, mert kiírhattam magamból, mert szerettem volna megmutatni másoknak is, milyen „hátul”, a színpad mögött, milyen az én szemszögemből a zenekar körüli pörgés-forgás. Természetesen nem teljes a leírás, hisz én csak az egyik tag vagyok, feltételezem a többiek mást és mást írnának, akár homlokegyenest ellenkezőt is, mint én. Mégis egyelőre ennyivel kell beérnetek!


Ismerősöm kérdezte, hogy alakul az idei év? Lesznek-e fellépések és hol, és lesznek-e beszámolók? Megnyugtattam, hogy lesz minden, és óvintézkedéseket is tettem, hogy az ígéretemet be tudjam tartani. Vettem egy kis alakú netbookot, azt fogom magammal vinni mindenhova, és amint lehet írok. Ezzel a módszerrel talán még több emlék marad meg, mert frissiben, forrón le lehet írni. Te jó ég, mennyi minden, amit leírtam, mennyi minden lehetne módosítás tárgya, mert még ma is eszembe jut egy-két fontos vagy éppen röhejes momentum, ami kimaradt.


(Jelenleg éppen a kertemben ülök és ott írom ezt a beszámolót. Az allergia szemviszketéses tünetét egy pohár kékfrankossal kezelem, miközben tovább pislogok. Tudom, tudom, akkor mit keresek kint a szabadban, de hát basszus, végre süt a nap, hosszú hetek, hónapok sötétsége, esőfelhői után végre megtehetem. Igaz, hogy a Nap útján egyre magasabbra hágott az elmúlt esős napokban és úgy tört rám hirtelen, hogy... Ó, napszemüveg!)


Ünneplés. Gondoltam, hogy tartok majd szűk körben valamit, esetleg nagyon szűk körben, amiből az lett, hogy egyedül sem tartottam semmit, mert az ünneplésre okot adó események, amik szerencsésen összegyűltek, nem engedték, hogy megünnepeljem őket. A helyzet a következőképpen alakult: még a múlt héten beszereztem egy palack komoly pezsgőt és behűtöttem a mélyhűtőben. Gondoltam választás, blog és még ami, aztán jól otthagytam. A pezsgő felrobbant a hidegben, a mélyhűtőben pedig jelenleg is 3 cm vastag szárazjéggel hűtött hó dermed, és nem tudom kiszedni, csak egyujjas kesztyűben, mert olyan hideg, hogy lilára fagy az ember keze két markolás után... Így maradt a kékfrankos, mert kesztyűm nincs.


A következő héten elindul a pörgés. Tavaly is pont ilyenkor indult a nagy tavaszi rush, hát induljon idén is, a blog követni fogja a mókuskerekes band tevékenységét egész évben. Ígérek történeteket, mítoszokat és sok-sok hülyeséget!

 

Remélem maradtok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr551927288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cricket 2010.04.16. 17:39:48

Na, azért jövő héten erre koccintunk, Kolléga! ;)

HellSzíí 2010.04.19. 09:04:42

diör Ákvell!

Ez óriási hír! Írtam is egy verset ennek örömére:
"Boldog-boldog-boldog-boldog-boldog//x3
Boldog szülinapot neked!"

Don Eszkóbár · http://egriugyek.hu 2010.04.20. 15:26:28

@Cricket: Vica versa! :)
@HellSzíí: Köszi! Majd felhasználhatom írásaimban? :)
süti beállítások módosítása