Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Végre otthon 08.22.

2009. augusztus 24. - Don Eszkóbár

 

Az utóbbi idők napos és forró időjárását átváltotta a borús és fülledt időjárás, ami aztán a koncert előtt heves széllel esőbe fordult. Hát nem voltunk felszabadultan boldogok, hogy majd pont itthon adunk egy zivataros koncertet pár embernek…
 
Az előző napokban már elkezdődtek a párhuzamos rendezvények a város főterén, amik eléggé jól összepasszolnak, ha valaki ért a programszervezéshez. Egyszerre ment így a XXI. Agria Néptáncfesztivál és a VII. Bormustra, így lehetett nézelődni, hallgatózni illetve komoly borokat kóstolni. Az előző napon meg is tettem mindezeket, szombaton már az időjáráson kívül komolyabb kihívás nem került elő. Szemerkélő, szomorú eső, kétszáz nézelődő és sok ismerős. Nem kellett neki négy-öt év és eljutottunk arra a szintre, hogy némelyik borász megismert bennünket és azt mondta, hogy ad egy pohárral, hagyjuk a zsetonos dolgokat máskorra. Ennek örültem, a felhalmozódott zsetonjaimat majd a következő boros megmozduláson beváltom.
 
Mi mindenre nem képes a jó hangulat. Az emberekből kihozza a gyereket, legalábbis aminek szemtanúja voltam. Üldögélek a Dobó tér szélén egy kávét kortyolgatok és látom, hogy jön pár házaspár, olyan szüleim korúak. A tér túloldalán épp szerbek húzzák-pengetik a hangszereiket, mire a társaság egyik férfitagja, mint egy kiscsoportos óvodás önfeledt ugrándozásba, meg tánc-utánzásba kezdett. Felesége nyugtázta, pár másodperc elteltével be is fejezte apu. Ám nem kellett sok, hogy az ovis ismét előtörjön. Pár méterrel közelebb érve pont egy biciklis mami kerekezett volna nyugodtan tova, ám emberünk idióta mozdulataival, mint a rajzfilmbeli tasmán ördög, nekirontott a maminak, aki szegény akkora vargabetűt tett a biciklivel, hogy majdnem belehajtott a beton virágtartókba, aztán már magam előtt láttam, ahogy döbbent arccal átrepül felette pont a kávémba… Szerencsére csak méltatlankodott, majd továbbhajtott, igaz eléggé kacskaringósan.
 
Közeledett a kezdés, a beállás alatt egyre gyűltek a népek. Már régen volt Egerben fellépésünk, de a fesztiválozó vendégek, turisták számban jóval felülmúlták a helyieket. Biztos közrejátszhatott az is, hogy a néptáncgálát kihelyezték a Szépasszony völgybe, aminek vége 21.15 körül volt, a koncert pedig 21.00-kor kezdődött, szóval a helyi szervezők megcsillogtatták tudásukat…
 
A beállás megtörtént, izgalmakat az adott, hogy bármelyik pillanatban leszakadhatott az ég, mint az előttünk fellépő Hrúz Brothers-re. Szegény Hrúz Dénesre majdnem 20 liter összegyűlt hideg esővíz hullott, amikor egy komolyabb széllökés meglibbentette a sátor tetejét. A lehulló víz azonban így pontosan kijelölte a határvonalat, hogy meddig lehet elmenni a színpad szélein.
 
Hazai pályán sosem egyértelmű a hangulat – mármint az enyém. Tele ismerőssel, rokonsággal meg hát nézővel, valahogy nem lehet teljesen felszabadulni, bár lehet, hogy pont emiatt kellene. Majd veszek valamiféle lélekkezelő leckéket, vagy valami. Szóval elkezdődött a mulatság és egészen jó hangulatban telt, de sajnos hamar be kellett fejeznünk, vagy legalábbis mi úgy éreztük. Az fentebb említett úr mellé aztán én is odaállhattam volna, sikerült nekem is mindenféle hülyeséget csinálni a színpadon. Szerencsére most a monitorládákat nem rúgtam le, de csak azért mert olyan kicsik voltak, hogy tőlük akár keringőzhettünk is volna. A tömeg szintén élvezte, legalábbis úgy láttam, ”B” osztályzatokat érdemel, azonban kevesen mozogtak az első sorban. Jó, igaz, gyerekkel a kézben nem egyszerű, valaki pedig még azt is beordította, hogy nehéz a fej felett tapsolni, ha a pohár van a kézben. Ha pedig tele van…
 
Az előadás után gyenge levezetőként még beszélgettünk és kóstolgattunk, és megint megállapítottam, hogy a rose boroknál sokkal jobbak a vörösek.

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr841334313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trillala 2009.08.24. 13:59:10

nyilvánvaló, hogy a vörös jobb a rosénál, ahogy az is, hogy ez a buli bizony 5*os volt.
u.i.: pohárral a kezében, jelentem, az első sor elkövette a tőle telhető legtöbb mozgást ;p

pixies 2009.08.24. 15:17:05

vagy a száraz fehérek:) de persze tudom, hogy mindenki a kedvencére esküszik :)

Don Eszkóbár · http://egriugyek.hu 2009.08.25. 09:58:03

@P, mint Patrícia: Köszönjük a mozgást! többször is kellene :)

trillala 2009.08.25. 12:00:40

@Don Eszkóbár: igen, ez a "többször is kellene" bennem is felmerült 22-én, és örvendek is a szeptemberi egri dátumnak - viszont az még 1 hónap! ... :/

jodi 2009.08.25. 12:45:38

ha ott tudok lenni, bizonyos, hogy ugyanúgy pet palackba töltött rosé fröccsre szavazok, mint veszelkán. akkor jól esett (az eső is) a dobó placc-on. még úgy is, hogy van egy üveg csajozós simon féle 2003-as síkhegy szeleksön bikavérem.
talánpéldául névnapi múltidézésre jó lesz ;P

torosziget · http://kafebudapest.blogspot.com 2009.08.28. 14:54:12

na, erről lemaradtam, de szeptemberben bepótolom majd. és figyelek majd az új számokra, bár én nem a szantóba járok menüzni:)

Don Eszkóbár · http://egriugyek.hu 2009.08.28. 19:57:49

az az igazság, hogy kezd drága lenni a szantó, amikor írtuk a számot, még rendben voltak
süti beállítások módosítása