Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Milyen is egy próba?

2009. október 07. - Don Eszkóbár

Hogy milyen egy Kerekes Band próba? Hát, ha igazán tudni akarjátok, akkor ott kellene lennetek, mert az egy agymenés. De tényleg.

 

Kezdésnek ott van ugye több, mint öt hangszer. Van ugye dob, na jó, nem aprózom cintányérokkal, ilyen-olyan pergőkkel és tamokkal, van basszusgitár, van kontra, van koboz és hiper-koboz, illetve van mindenféle furulya és egy e-duda…  Ilyen közegben hogy a búbánatba alkothat az ember? Oknyomozó cikkünk ennek a rejtélynek a feltárására vállalkozott. Hogy mi derül ki, az nagyrészt az olvasón is múlik!

 

Hétfő, 16.30, az az időpont, amikor az egyszeri hivatalnok kapát, kaszát elhajítva otthagyja a hivatalt és már arra gondol, hogy három húrt tép le a kontráról, hogy azzal Btk-ba illeszkedő bűncselekményeket kövessen el – halmazatban. Ez egy tudatmódosult állapot, gyors hazaérkezéssel és némi folyékony feszültségoldással, de az ember agya már arra gondol, hogy bicajra vált és kikerekezik a próbaterembe, ahol tényleg szaggathat kedvére. Természetesen a negyedórányi hajtás pont arra jó, hogy a felgyülemlett feszültség kellemesen feloldódjon és eltűnjön. Talán még a konstruktív hozzáállás sem eleve halott dolog.

 

Bicó sarokba, hangszertok, hangszerek és effektek végre a helyükre, kezdődhet a beszerelés. A többiek már megérkeztek korábban, csak arra vártak, hogy beessek, szerencsére sokat nem késtem. Összeszerelés után máris a múltkor felvett hanganyag meghallgatása következik. Oké, zenei matek és hullámanalízis. Ésakkor, egy, két, há…

 

Időnként fel-felbukkan közöttünk az az elementáris vágy, hogy használjunk „igazi” zenei szakkifejezéseket. Nos. A magam részéről akár még támogatnám is az elképzelést, de sajnos pont én vagyok az egyik, akinek halvány fogalma sincs a zenei szakkifejezésekről. Na jó, ütem, négynegyed, hétnyolcad még rendben, de már a szolmizációs hangok, és jaj! a kottaolvasás már olyan távol áll tőlem, mint ide a Jupiter holdjai. Mivel egyikünk sem végzett konzit, komoly kommunikációs zavarok szoktak fellépni a próba során. Ekkor jön a megfejtés, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az amúgy ösztön szinten már régen meglévő megoldást megpróbáljuk megmagyarázni… Már réges-régen tudunk mindent, ott bent, de azért mindig megpróbáljuk újra és újra. Amúgy Mérő Lászlót csókoltatom.

 

Szóval a próba anyaga. Mivel mostanában nem lépünk fel sehol, rendkívül jó alkalmak ezek a próbák az új album számainak gyakorlására, de még inkább vadi új számok összerakására. Most is ez történt, konkrétan két új szám is a gyalu alá került. Van eddig ugye a Stadionfolk, a Szantofer és Nagypapa nótája, és ezen kívül még van két új szerzemény eddig. Annyit elárulhatok, hogy az egyikben van e-duda is, szóval dudarajongók készülhetnek egy alapos zenei agymosásra!

 

Végezetül mindenki hazament.  Amúgy nem baj az eseménytelenség, mert mindannyiunk kellő rákészüléssel és alapozással érkezhet meg a novemberi zenei ámokfutásra.

VIDEO ITT :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr991433106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása