Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Egy újabb, inséges, koncertmentes időkre tartogatott anyag

2009. október 15. - Don Eszkóbár

A Kerekes Band június közepétől augusztus végéig szinte az ország összes fesztiválján, bor- és szüreti mulatságán ott volt. Mindegyik koncerten, mindegyik fellépésen megpróbáltuk kihozni a maximumot magunkból, a helyből és az emberekből. Amikor ez maradéktalanul sikerült, akkor az katartikus élményekkel gazdagított mindenkit. A sok fellépés közül nagyon jól sikerült a veszprémi fellépésünk az Utcazene Fesztiválon. Ott történt valami olyan megmagyarázhatatlan dolog, hogy a közönség és a zenekar valami hihetetlen összhangban tudott együttműködni. Ez aztán a nyár végéig elkísért minket és szinte minden fellépésünkön jellemző is volt.

 

Rengeteg új tapasztalatot szereztünk, új, átalakított és felújított hangszereket, effekteket vetettünk be és a közönség egyre jobban értékelte. Természetesen az élő előadásnak olyan varázsa van, hogy időnként a tömeg olyan reakciókat tud adni, hogy az rendőrkordonokat is megrettentene. Volt részünk olyan esetben, amikor a punkokat ráncigálták vissza a biztonságiak a színpadot védő rácsról, volt stage-diving és számtalan aláírást adtunk a koncertek után tömegjelenetek között. Sokat jelentett ez számunkra, mert kimondva-kimondatlan azt szeretjük, ha a közönség jól érzi magát, táncol és legalább annyira élvezi a zenét mint mi fent a színpadon.  Így pl. Vigántpetenden maradandó élményeket hagyott a viharos széllel és EDDA klip-szerű fényekkel tarkított zenei interakciónk, aminek egyenes folytatása volt egy kövezetfelszedős, táncos mulatság a Kobuci Kertben, illetve a Szigeten.

 

A nyár így egyszerre volt élményekkel teli de ezzel együtt rengeteget tanultunk. Egy új hangszer, egy új effektezés képes megbolygatni a már berögzült harmóniákat, ritmusokat, de épp ettől volt mindig kihívás. Úgy láttuk, hogy hangzás szempontjából is sikerült stabilizálni magunkat, köszönhetően annak, hogy állandó hangtechnikussal dolgozunk, akinek nincsenek szeszélyei, így a hangzás biztonsága mellett még több figyelmet szentelhetünk egymásra és kifelé is. Pont ezért új és új megoldandó feladatok jelentkeztek folyamatosan: a folyamatos húrszakadások, balesetek, időnként a színpadi áramkimaradások és egyéb random helyzetek folyamatosan jelentkeztek, és ezt mindig jól meg tudtuk oldani.

 

A nyári jövés-menés nem akasztotta meg az új számok alkotását, csak lelassította azt. Így azonban a koncerteken már az új, az eddigi albumokon még meg nem jelent számainkat is előadhattuk és lemérhettük a közönség reakcióit. Úgy véljük jó irányba haladunk és most, hogy a nyári koncert-szezonnak vége, komolyabb alkotói munkába kezdhetünk ismét. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Kerekes Band eltűnik hónapokra, hisz ott leszünk a  Hangfoglaláson, a Millenárison illetve az A38-on, ahol a 250. fellépésünket ünnepeljük meg a közönséggel együtt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr961453206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása