Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Lánchíd Fesztivál (2010.08.01.)

2010. augusztus 06. - Don Eszkóbár

A Lánchíd Fesztivál tavaly is meg azelőtt is csak a gyalogosoké volt, pont maga a Lánchíd. Előtte, vagyis hát mindkét oldalon közvetlenül ott, ahol a járművek felhajtanak a hídra, volt egy-egy színpad felállítva. A budai kisebb, a pesti nagyobb alkalmatosság volt. Na most ez nem így alakult.

Ahogy átsántikáltam Budára, volt időm megnézni a helyszínt, amit a pesti oldalra szűkítettek le, egészen lehelyezték a Duna partjára, közvetlenül a híd lábához. Ez azt jelentette, hogy volt forgalom, a híd nem volt lezárva, ellenben nem volt annyi kirakodóvásáros, a színpad és a hely nem elnyúló egyenesként, hanem kompakt egységként szolgálta a fesztivált. Árnyas fák tövében, csillogó víztükör mellett, hajók és egyre gyűlő tömeg – jó hangulat várt ránk, úgy éreztem.

Odaát aztán sikerült megtalálni a „valószínűleg a világ legjobb” sörét. Természetesen belga sörről van szó, és csak kicsit homályosítja az emléket a pincér eleinte flegma, később egyenesen idióta hozzáállása a feladathoz. Mármint a felszolgáláshoz. Mindenesetre feltöltődve indulhattam neki a fellépésnek.

Időközben a többiek is megérkeztek, épp a átpakolás a tömegen volt soron. Elég szerencsétlenül tébláboltam ott, ráadásul a fesztivál színhelyén a talaj nem csak homokkal volt telítve, hanem ugyanolyan színű, ám a földből kiálló gyökerekkel is. Amikbe sorban belerúgtam… Aztán úgy döntöttem, tényleg le kellene ülnöm, de mire erre a felismerésre eljutottam, jöhetett is a beállás, a színpadra vonulás. Nem mondom, hogy feszített az idő, de azért sietni kellett, mert előttünk elhúzódott a koncert, és nem is mi voltunk az utolsók. Fene abba a kis időbe!

Nem elítettem még, hogy a színpad előtt ugyan volt némi tér, azután viszont több szék is el volt helyezve. Ez több dolgot is jelentett: fognak ülni, meg lesznek táncolók is, akik viszont jól felverik a port, és lesznek sokan akik hátra szorulnak. Amúgy azokat irigyeltem a legjobban, akik kis napernyős kiülőben üldögéltek közveztlen a víz fölött. Mi meg állhattunk jópár ember előtt…

A hangosítás azonban némi zökkenőkkel volt terhes. Noha maga a hangosító pult kellemes árnyékban állt, Dani és maga a pult sem látszott, mert a színpad bal oldali hangfalai pontosan eltakarták, így a kommunikáció minden formája megszűnt Viktorral és velem is. Úgy kellett hajlongani, forgolódni, amit ugye koncert előtt, a beálláskor megtehetsz, a koncert alatt viszont már nem. Némi izgalom, na, de ennyi meg kell.

Pontosan a kezdés pillanatában egy arra úszó hajó kürtje megadta a hangulatot, nekem legalábbis nagyon tetszett. A beállás alatt a közönség tisztelettel hátrébb úzódott, hogy aztán az első hangokra is megtartsa e szokását. Nem értettem, az egy szál ismerősön kívül mindenki csak úgy elvolt. Mi van, most vigyáznak, hogy ne verjék fel a port? Ahogy azonban csúsztunk bele a sötétedésbe úgy jött meg a közönség hangulata is, aztán csak előre jöttek csörögni. Aztán a színpadon mégiscsak elkezdett szorítani az idő, Napráék is megérkeztek, Zsombornak pedig döntenie kellett, hogy miket ne játszunk a gondosan összeállított sorrendről. Úgy érzem azonban, hogy a közönségnek tetszett a műsor, pl. egy rakás ember jött le a hídról, csak azért, hogy a tömeg miatt a színpadtól jobbra torlódjanak össze. A buli végére már mindenki mozgott aki nem ült széken és talán még a Duna hullámai is ritmusra verték a partot…

Visszatekintve erre bő hétre egyszerre egyigazi kihívásnak és egy rémálomnak látom, és őszintén örülök, hogy vége. Mielőtt félreértés történne: pusztán jó lett volna otthon feküdni, mert az utolsó napokban már minden bajom volt a lábammal. Ilyet mégegyszer nem csinálok, az fix!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr502203218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása