Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Lengyelország (2010.08.12-14.) 1. rész

2010. augusztus 16. - Don Eszkóbár

Valahogy az információk nem mindig áramlanak kellően, mert én pl. azt hittem, hogy Szczecinben (GM 53.4284, 14,5529) lesz a fesztivál, de persze a saját rövidlátásom, vagy hát mondjuk ki, hülyeségem miatt gondoltam azt, hogy ott lesz. Pedig hát még a honlapot is megnéztem, és tudhattam volna, hogy Barlinekbe (GM 52.9872,15.2086) fogunk menni. Eléggé ismeretlenül hangzik, nem?

 

Az út jelentős része leginkább autópálya volt, néhol dugóval pl. Pest, mert inkább nosztalgiáztunk a Hungária körúton, meg Csehországban is össze-vissza küldtek bennünket mindenféle alsórendű utakra, és hát ott volt még a gps navigáció, ami néha keverte a málnaszőrt. Nem tud olyat, hogy egy út le van zárva, és ilyenkor a gyanútlan zenészt a nagy büdös – szó szerint kell érteni – lengyel éjszakába belevezeti, oszt rágódjál… Persze egy ideig meg ugyan oda akar visszanavigálni.

 

Az odaút fáradalmait olyan feledhetetlen lengyel „gulyás” feledtette, hogy az csak na. Persze folyamatos telefonkapcsolatban voltunk a szervezőkkel és kértük, hogy a levest tartsák melegen. Hát melegen tartották. Klassz hotelben szálltunk meg, tágas szobákkal és külön vizesblokkokkal. Az óvatos ismerkedést követően mindenki elhúzott a kiosztott lakrészbe és kezdetét vehette… a netezés. Ez valami őrület, nem egészséges. Nem szabad olyannak lenni, valamiféle rabság ez, vagy nem tudom mi, főleg, hogy szakadozott, mint a napon felejtett dzsörzéotthonka… Úgy érzem, hogy itt is hangot kell adjak annak a véleményemnek, hogy az első öt legjobb dolog között szerepel a zuhanyzás. Amúgy pedig az alvás, a szex, az olvasás és a bor. Nektek?

 

Danival egy szobában voltunk, reggelizni együtt mentünk, mást nem csináltunk együtt, mielőtt. Szóval reggeli, semmi full irish, csak a pincérlány egy ütemmel később hozta ki a rántottát, amíg viszont sikerült ízléses szendvicsekkel jóllakni. A reggelit követően a kontakt lány – Karolina – is megérkezett és sikerült egy húsz perces bohózatot előadni, szereplők Dani, N.Csabi, K.Csabi, Karolina és én. Tárgy: az ebéd (!), valamint a helyszínre utazás. Mikor kellően leamortizáltuk magunkat elérkezhetett a szabad program. Itt nagy hibát vétettem, mert valahogy teljesen kikapcsolt az agyam, és elfeledtem, hogy a közelben egy hatalmas tó van, amit jó lett volna megnézni. Ehelyett szellemi rákészülés volt az esti programra. Az időjárás kegyeskedett, némi felhő váltotta a napsütést, a bolt nem volt messze, ráadásul a homlokzatán jókora betűkkel hirdette, hogy alkohol. Így, ennyi.

 

Közben ismerősök futottak be, és elindultunk a fellépés színhelyére. Hát, mit mondhatnék? Időnként tényleg azt gondoltam, hogy lemegyünk a térképről, a helyiek pedig ügyesen titkolják, hogy a következő lanka mögött már vége a világnak. Komolyan, amikor a gps jel is megszűnt, akkor már az is eszembe jutott, hogy talán egy újsütetű pomerániai tóhátsági pogány szekta áldozatai leszünk és majd jól feláldoznak bennünket. De nem ez történt. Legnagyobb döbbenetemre egy olyan farmra vittek be bennünket, amit kábé úgy jellemezhetnék, mintha egy Ganz gyárat ráöntötték volna nagyapámék udvarára. Téglából épült magtárak, szekérforduló, kastély botanikus kerttel (nagyapámnak nem volt botanikus kertje, se kastélya), felvételi épületek, raktárak meg egy csomó olyan épület amiről fogalmam sem volt mire szolgált. Ezek az épületek egy hatalmas udvart fogtak közre, annak a végében magasodott egy akkora színpad, mint egy teniszpálya. És sehol senki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr272225840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cricket 2010.08.17. 11:00:54

Nem rossz TOP5, ha 0. helyre kerülhet a ZENE. :)
Napon felejtett dzsörzéotthonka. Páff. :)

Don Eszkóbár · http://egriugyek.hu 2010.08.17. 13:05:46

@Cricket: A ZENE nem ér. Az kategórián kívüli, abszolut értelemben vett. Vagyis :D

Cricket 2010.08.17. 14:41:21

@Don Eszkóbár: Ja tényleg. Kezdetben vala az Ősakkord. Vagy Őshangrobbanás. (Bár nagyon kifinomult hallású szerzetesek hallani vélik, hogy előtte volt még négy kicsit halkabb hang, pontosabban annyi, hogy egy-két-há-négy.) Nos, akkor azt hiszem a legjobb öt dolog egy jó könyvet olvasni egy pohár bor mellett, aztán szex, zuhany és alvás. :)

jodi 2010.08.23. 09:53:07

ha a zene alapértelmezett, akkor csak a jóféle étkek maratdak ki. száraz parasztkolbász pl. alvás, tusi, szeretkezés és olvasás sima. sorrendet most nem állítanék. a jóféle italokat meg gasztro élvezetek cimke alatt összevonom az ételekkel. :)
süti beállítások módosítása