Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Pálinkafeszt (Budai Vár)

2011. október 12. - Don Eszkóbár

 

Elnézést kérek, hogy az utóbbi három buliról a megszokottól eltérően visszafelé számolok be, de most így alakult. Azért remélem nem borul fel senki bioritmusa!

 

Szóval hivatalosak voltunk a Budavári Pálinka és Kolbászfesztiválra. Amilyen brutális a neve olyan brutális tartalommal találkoztunk.

 

A csütörtöki nyitónap nyitókoncertjét adtuk, így aztán felkészültünk, hogy kevésbé lesz pörgős a buli. A hatórási kezdés valóban korainak tűnt, főleg annak tekintetében, hogy hiába voltunk a világ talán legkomolyabb pálinkafelhozatala kellős közepén, nem volt rá mód, hogy megkóstolhassuk az alkoholos italokat... Most képzeljétek el a szerencsétlen zenészt, amint kóvályog jobbra-balra a standok között és csak nézi a vip vendégeket, akik kaptak poharat a belépőjük mellé. Az egyszerű vendég – még ha csak zenész is – pedig hiába kutatott, nem kaphatott. Hiába volt felpolcozva köbméterekbe a pálinkáspohár minden bankkártya-feltöltő pontban, egyszerűen nem adhatták oda. Úgy őrizték kábé, mint egy harmadik világbeli kolera védőoltás lerakatot.

 

Miután többször jeleztem ezt az anomáliát, az egyik pont legénysége (amúgy leánysága) megsajnálhatott és megajándékozott egy pohárral. (Erről jut eszembe, lassan itt az ideje egy képet készíteni az ebben az évben beszerzett (értsd: zsákmányolt) repi poharakról. Mondjuk pont ezt a pálinkásosat odaadtam Zsombornak, mert ő szerencsétlenül összetörte a sajátját, ettől függetlenül akad még pár darab :) ). No, ezután már nem állhatott késlekedhetett a kóstolás4 Azért ne képzeljétek, hogy hatalmas tivornya kerekedett volna a koncert előtt, mindössze két (2db) pohárral kóstoltam. Aranyárban. Aztán inkább úgy gondoltam, hogy zenélek.

 

A színpad a várban, annak a szobornak a tövénél lett felállítva, amelyik egy vadászjelenetet örökít meg, és egy szökőkútban folytatódik. A legjobb mégis az volt, hogy a Panyolai Pálinka házikója mintegy hét méterre, hozzánk a legközelebb várta a vendégeket. Az emlékek... jaj. Úgy érzem, hogy néhány szóban ki kell térjek a felhozatalra: pálinka és látogatók szempontjából egyaránt.

 

Ja, azt azért elmondom, hogy kiváló mangalica-tálat kaptunk, le a kalappal előtte, ehhez a meggy és a szeder pálinka kiválóan illeszkedett. Szerintem minden más is, de most ettől legalább a történet kedvéért tekintsünk el. Szóval vendégek: voltak ott celebek, politikai celebek, egyszerű vip vendégek a börziánerek és bankárok valamint a fuxos-jónős (értsd: ahogy akarod) vendégek, akik minden további nélkül megittak egy-két hektó pálinkát. A maradék 2% volt az a közönség, aki a koncertre is kíváncsi volt.

 

A fellépés amúgy jól sikerült: az őszi alkonyati fények és a családias közönség pont olyan hangulatot teremtettek, amiért jó emlékekkel távozhattunk később. Persze csak a fellépés végeztével. Kábé hárman táncoltak, tízen fogyasztottak, nyolcan leesett állal bámultak és huszonketten küzdöttek a késztetéssel, hogy táncoljanak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr773297371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cricket 2011.10.14. 11:21:05

Ennyire pontos statisztikát régen kaptunk. :)

Roooz 2011.11.05. 11:41:38

A fényektől biztos nem láttatok túl messzire, hátul akadt aki táncolt... ;)
süti beállítások módosítása