Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Rákészülés

2009. november 02. - Don Eszkóbár

 

Már hetek óta nem volt semmi normális zenei megmozdulás, amin részt vettem volna. Sem mint előadó, sem mint hallgató. Az utóbbi napokban időnként még valamiféle elvonási tünetek is jelentkeztek rajtam, amit csak kissé tudtak pótolni, arrébb lökni a próbák, a forralt bor és a Futurama sorozat epizódjai, amiket az ember össze-vissza, sorrend nélkül is nézhet, mert mindenképpen terhelő…
 
Blog szempontjából sem volt szerencsés ez az utóbbi időszak, mert csak arról tudok, tudtam volna írni, ami személyes zenei élményem, az pedig mostanában nem sok akadt, színpad hiányában. A próbákon szerencsére azért nem csak a monoton zenélés megy. Az rendben van, hogy a régi számokat át és át kell játszani, nehogy berozsdásodjunk, ami bármennyire is hihetetlen, sokszor előfordul. Velem mindenképpen – itt akad, ott nyekereg, amott késik, nem tiszta, stb, azonban már az új számokat is rakjuk össze, csiszolgatjuk. Most már ha jól számolom öt olyan újnak mondható számunk van, ami albumon még nem jelent meg. Párat ezekből hallhattatok már, így a Szantofer-t, a Nagypapa nótáját és Stadion Folkot, de elmondhatom, hogy még két másik alattomos zenei megoldás is vár rátok. Az A38-as fellépésen valószínűleg még nem játszuk a legeslegújabbakat, de nagy bulit ígérhetek a magam részéről mindenkinek.
 
Ha minden rendben lesz, akkor holnap érkezik Phil B. a dj, aki pár napig tartózkodik Magyarországon, és nálam fog aludni. Képzelhetitek, a hűtőm tele extra pálinkákkal és magyar világos sörökkel, mert szegény angol barátunk kint csak az ottani mindenféle pancsolt whiskey-hez és stout-okhoz szokott, és amióta megkóstolta annak idején a barackpálinkát, azóta a neten is átütő könnyező szemmel emlékezik meg a pillanat varázsáról... Jut eszembe, szólók már anyumnak, hogy rittyentsen össze valami igazán jó, házi magyar ételt, ami nem zsíros, nem túl fűszeres. Én ugye azonnal a túrós csuszát javasolnám, marhapörkölttel, de hát kinek milyen gusztusa van, lehet Phil-t kéne megkérdezni, nehogy valami gasztro-kulturális sokkot kapjon.
 
Most mindenesetre azon rágódok, hogy kié melyik ágy legyen. A döntésbe nagyrészt beleszól a munka miatti korán eltávozásom, az egyetlen tévé (ugyan csak három földi sugárzású, magyar nyelvű adóm van, de ott a dvd lejátszó, ha éjjeli bagoly akar lenni Phil), illetve a számítógép, net-kapcsolattal. Dilemma, na.
 
Szóval izgalmas napok előtt állunk, lesz A38, lesz Pécs és Miskolc, lesz dj, és lesz párhuzamosan meló, és ha a hét végére nem nyúlok ki teljesen, akkor is aszondom: jó volt! Vagy jó lesz! Vagy elmerülök Douglas Adams hagyatékában, a félfeltételesen módosított szubinvertált plagális konjunktív szándékolt jövő a múltban igeidő tanulmányozásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr691492647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goofy PaPa 2009.11.02. 18:57:46

Phil is jön veletek Miskolcra??

Cricket 2009.11.02. 21:35:35

Helyes-helyes, adjál Philnek egy kis Pángalaktikus Gégepukkasztót. :) Futuramát meg nem elfelejteni a Tücsöknek. Megyek, alszom 72 órát.
süti beállítások módosítása