Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Kobuci I. (2010.05.07.)

2010. május 10. - Don Eszkóbár

A Kobuci buli előtt volt egy repifotózásunk Nánási Pállal. Júliusban lesz az MTV Icon 2010 rendezvény (vagy nem tudom hogy írják), szóval ott lesznek ilyen ikonok, mint Ákos és Nagy Feró és úgy néz ki, hogy Nagy Feró mögé beállunk és előadunk egy-két jó zenét. Hogy mit, az még titok. Na, ennek a rendezvénynek volt egy reklámfotózása – fehér homok, fehér háttér, smink, fésű, hajlakk… Na igen, rámpakoltak félkiló anyagot, a szemembe cseppentettek valami vegyszert, amitől – nem hiszitek el, de tényleg – halványkék színe lett a szemem fehérjének, ami a képeken persze hófehérre szelídül, ám volt egy olyan Dűnés érzésem. Zsombort kábé Király Viktorrá formázták, később pedig a színpadon… de nem szaladok előre ennyire, és nem lövöm le a poént.

 

A Kobuciról volt elmélkedésem, beszámolóm, ám azóta újabb metafizikai mozaikdarabka került a helyére! Nem tudom nektek mond-e valamit a Korongvilág, Ankh-Morpork illetve Ráteszem-A-Kést-A-Torkomra Himpellér, akinek univerzum szerte híresek azok a kis beazonosíthatatlan (nagy valószínűséggel sertés) eredetű , un. kolbászos bucijai? Ha nem, hát akkor mostantól tudtok róla, mint ahogy arról is, hogy az univerzumunkat átható nemtommi – amit egyesek hajlamosak véletlennek nevezni – szóval annak EZ az egyik e világi materializálódása. Mármint a Kobuci.

 

És akkor elnézést is kérek gyorsan.

 

Az elmúlt év jó hírű kobucibeli koncertjei kellemes képet rajzoltak elénk, mindannyiunk várta már a fellépést. Kicsit kérdőjeles volt az időjárás, eleinte nem tudta eldönteni, hogy akkor esik vagy nem esik. Végül bölcsen a lehűlést választotta, ami talán nézeteik és terveik átgondolására késztette azokat, akik végül otthon maradtak és nem jöttek el a Kertbe. Hála a programajánlóknak és a személyes programszervezésnek sikerült ismét jelentős számú ismerőssel találkozni, előtte kicsit melegíteni, ugye szigorúan egy órával előtte, egy pohár vörösborral. Khmm…

 

Ismét ütős számlistával érkeztünk. A hely pedig olyan jellegű, hogy engedi a szabadabb stílusértelmezést, vagyis sokkal könnyedebben áll az ember keze egy-egy feldolgozásra illetve új számra. Ja, erről jut eszembe, hogy rágódok egy olyan problémán, persze lehet, hogy csak én látom annak, hogy az elkészült új számokkal valamit kellene kezdeni – vagy kislemezként, single-ként vagy valamiként ki kellene hozni azokat. Vagy nem? Most majd úgyis lesz idő átbeszélni akár ezt a témakört is, úgyis négy napig össze leszünk zárva.

 

A hétvége felé némi javulást véltem felfedezni az állapotomban, időnként ugyanis a bedugult füleimből el-eltűnt az a kellemetlen nyomás és tisztán hallottam. Hah! Micsoda élmény és rácsodálkozás rázott meg minduntalan. Így aztán a színpaddal sem volt semmi baj, mert jól szólt, igaz a hátunk mögötti tűzfal fenyegetően ágaskodott, de az előző hónap zenei bunkereiben szerzett kiképzéssel a hátunk mögött - szintén – már végül észre sem vettük. Persze egy fellépés sem múlhat el poén és/vagy zavar nélkül. Az hagyján, hogy K.Csabi belemerül saját zenei világegyetemébe, vagy amikor Zsombor odajött hozzám párszor szólózni meg brácsát fülelni és közben fejbekólint a púder és hajlakk illatfelhő, vagy hogy Viktor szegény leghátulról nehezen tud szemkontaktozni, de az, hogy Zsombornak már számtalanszor át- és felújított effekt-berendezése is komolytalankodni kezdett az előadás vége felé, az már nem volt annyira nevettető.

 

A hallgató-táncoló közönségre panasz nem lehetett, sokan eredeti módon mozogtak, külön nívódíjat érdemel a kissrác középen artikulálatlan mozgása miatt, illetve meg kell említenem még a spontán kialakuló és egyre növekvő körtáncba rendeződőket. Ez bizony egy kövér „A”!

 

A koncertet követő társaságépítő tevékenységem során aztán találkoztam a népi-urbánus vita különösen magas fokára csapó hullámaival, persze meg nem lovagolni őket büntetés lett volna, továbbá csocsó-önalázással valamint messziről és belélegezve majdnem halálos mennyiségű dohánytermékkel és skót whisky-vel, aminek aranybarna színe a hajnal fényében is megtartotta intenzitását.

 

:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr451989755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása