Elsősor - odakeveredtünk, na

Elsősor - odakeveredtünk, na

Diósgyőr - Borsodi Fonó (2010.06.06.)

2010. június 08. - Don Eszkóbár

Diósgyőrben sorjában harmadjára lépünk fel a Borsodi Fonóban. Eddig szerencsétlenségünkre, illetve a hallgatók-koncertre járók szerencsétlenségére szakadó eső és hideg várt ránk. Ez most cseppet sem volt valós, egész nap végig napsütéses idő uralkodott. Annyira, hogy dél körül még el is bóbiskoltam és sikerült odasütni magam a napágyhoz… Mivel Diósgyőr elég közel van, nem kellett kapkodnunk az indulással. A még így is korai érkezés jó lehetőséget biztosított a nézelődésre és az előttünk fellépő zenekar meghallgatására. Közben persze elmentünk a várba, aztán lejöttünk, aztán ittunk ír söröket, meg ittunk hegyaljai borokat és azt vettük észre, hogy lassan elérkezett a beállás ideje.

 

Az előttünk fellépők, a Bohemian Betyars csapata (amolyan cigány-folk-punk irányvonal) jó hangulatot teremtett az előttünk ugráló tizenéveseknek, akiket aztán egy népi banda kis játék után felvezetett a várba, ahol pedig a Csík Zenekar kezdett bele a nótába. Egymást érték tehát a zenei benyomások, egyeseket talán a sokkok. Minden esetre előttünk kiürült a tér. Ja igen. A korábbiakhoz képest most nem a várszínpadon léptünk fel, hanem lent, a kiszolgáló épületek melletti téren, a vásárosok mellett. Kisebb, kompaktabb színpad volt, sokkal jobb megközelíthetőséggel. Eleinte tartottam attól, hogy a koncertek egymásba csúsznak, de a rendezők figyeltek a kezdésekre, így a Csík hallgatósága lehömpölygött elénk és kezdetét vehette a mi előadásunk is.

 

A legnagyobb odafigyelés ellenére is jelentkező csúszások miatt nem tudtunk teljes hosszúságú koncertet adni, azonban így is sikerült megmozgatni az embereket. A látvány amúgy hihetetlen volt, mert a színpad előtti tér mögött hatalmasodott a vár, ami ki volt világítva. A koncert alatt valakik bemásztak az elmocsarasodott várárkon keresztül a reflektorok közelébe és a saját árnyékukat táncolták rá a várfalra. Eszméletlen volt a látvány, na!

 

A színpad majdnem ugyan olyan volt, mint Kaposváron, csak sokkal több fényt aggattak rá. A színpadi belső hangosítás pedig olyan jól sikerült, hogy a második szám elején (Csángó Boogie) még az én fülemet is agyonütötte, K.Csabi pedig megnyúlt arccal lépett visszább, szóval képzelhetitek… A hamarosan kezdődő Quimby koncert miatt aztán végeznünk kellett, ami után még maradtunk egy kicsit beszélgetni és lazulni. Sikerült valami megfázást is összeszednem, persze minek iszik hideg Guinness-t aki nem bírja?

 

Hazafelé tartva még láttuk a visszatérő rendőröket, akik egész nap az árvizes területeken dolgoztak, úgy jöttek konvojban, buszokkal, hosszú sorban. Respekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végre süt a nap, ami teljesen normálisnak tűnik így júniusban, a nyári napforduló előtt. Az éjjelek még mindig rövidülnek a nappalok mégy mindig hosszabbodnak, az egész folyamatra csak az vet árnyékot, hogy a fél ország még vízben úszik. Miskolc és környéke is katasztrófafilmbe illő helyszín, magamban vegyes érzelmekkel vártam a vasárnapot. Fellépni egy olyan helyen, ahol árvíz tombol, mi zenélünk, miközben mások hullafáradtan homokzsákot cipelnek, vagy csónakon eveznek a félig összeomlott házukhoz…

 

Diósgyőr területén „csak” a Szinva okozott felfordulást, nyomai tartósan megmaradtak: leszakadt támfalak, megcsúszott partszakaszok, félig alámosott budi, szóval van mitől tartani és van min segíteni. A Sajó környékét elkerültük, arról, hogy ott mi van csak a híradásokból tudhatunk… Száz szónak is egy a vége, ha tudtok, akkor segítsetek a bajba jutottakon! Én is így tudom csak feloldani magamban ezt a lelkiismereti kérdést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosor.blog.hu/api/trackback/id/tr352065573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

selyemhegedu 2010.09.09. 13:45:04

Ott voltunk, eredetileg a Csik miatt mentunk ki a kedvesemmel. Itt talalkoztunk elosszor a zenetekkel aminek azota is a rabjai vagyunk mindketten. Titeket a diosgyori var lepcsojen ucsorogve hallgattunk, nagy buli volt.

Mondjuk en hatarozottan ugy emlekszem, hogy mi a ti koncertetek UTAN mentunk be Csikot hallgatni es ok meg akkor is csak epp hogy hangoltak. Quimby pedig joval kesobb jott. De akkor lehet hogy lemaradtam valamirol :)

Don Eszkóbár · http://egriugyek.hu 2010.09.10. 19:55:27

@selyemhegedu: nem hiszem, hogy a részleteken veszünk össze, de bevallom már nem nagyon emlékszek erre a részletre :D
süti beállítások módosítása